ابريشم بافي مازندران مستندنگاري شد

مسوول پژوهش صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي اداره کل ميراث فرهنگي استان مازندران در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با اشاره به شناسايي مراکز قديمي نوغان داري و بافت ابريشم، بيان داشت: مستندنگاري روش‌هاي پروروش کرم ابريشم، ريسندگي پيله‌هاي ابريشم به وسيله تهيه فيلم و عکس انجام شد.

ژيلا احمد اميرآقايي با بيان اينکه گونه‌هاي بومي گياهي استفاده شده براي رنگرزي توسط بانوان روستايي شناسايي شد، افزود: همچنين مطالعاتي روي شيوه‌هاي رنگرزي به وسليه تهيه فيلم و عکس انجام شد.

وي تمام تحقيقات و مستندنگاري را به صورت ميداني توصيف کرد و بيان داشت: شيوه رنگرزي سنتي استان مازندران با ساير استان‌ها و با رنگرزي سنتي براساس موازين علمي و استاندارد مقايسه و ويژگي هريک مشخص شد.

اين پژوهشگر به بررسي اجزاي دستگاه بافت و مستندنگاري روش‌هاي بافت سنتي از طريق تهيه فيلم و عکس اشاره کرد و گفت: همچنين در اين مستندنگاري استفاده از ابريشم در طب سنتي مورد بررسي قرار گرفت.

وي با اشاره به ضد حساسيت بودن پوشاک تهيه شده با پارچه ابريشم براساس تحقيقات دانشمندان، افزود: پارچه ابريشم به ويژه براي پوشاک نوزادان و افرادي که داراي بيماري هاي پوستي، آلرژيک و آسم هستند مفيد هستند.

اميرآقايي به استفاده از ابريشم براي جلوگيري از خونريزي زخم‌ها و جراحات در گذشته‌ها اشاره کرد و بيان داشت: هم اکنون نيز دانشمندان توري‌هاي ابريشمي تهيه کرده‌اند که به جاي بخيه در اعمال جراحي از آن استفاده مي‌کنند.

وي با کاربرد ماده سيريسين موجود در رشته تارهاي ابريشم را در صنايع داروسازي عنوان کرد و اظهار داشت: پيله‌هاي ابريشم نيز در صنايع دفاع و پارچه ابريشمي براي چتر منور و هواپيماسازي کاربرد دارد.

119/

انتهای پیام/

کد خبر 1389120410